8.4.15

Типови Наставника/ца у Школи према Испитивању

Иииии здраво свима другари !! Како сте ми ?
Ја сам одлично , и пошто већини данас распуст почиње , одлучио сам да је крај овог тромесечја завршимо како смо и почели. Пуни духа и хумора. Па , с' обзиром да сте већ прочитали наслов поста , зашто небисмо почели ?Сви се ми понашамо другачије код различитих наставника. Били то ,,генерали" у пензији са којима несмеш доћи до такозваног ,,eye-contact-a" или згодни наставници/це на замени са којима причаш о табу темама , свеједно је. Пуно наставника има своје иконе и симболе које ћемо сви памтити до краја живота. Ја ћу покушати да их све стрпам у три групе. 
ПРЕМА : Испитивању , Ставу и Понашању

ИСПИТИВАЊЕ :

Аххх.... Тема о којој би могли есеји и есеји да се пишу. Деца широм света , скоро сваки дан добијају кратке инфаркте , болне стресове и нервне сломове само због те једне оцене. Касније , сви они који су се стресирали имаће проблеме са срцем , жучном кесом , панкреасом итд. и касније ће се питати ,,Шта ми је ово требало ?'' . Епа , има се , може се ! Неки наставници стварно желе да помогну деци око испитивања , стварно су фер , док се неки сладе туђом муком. Ево најчешћих типова наспитача (Хаха , капирате ? Наставник , Испитивач , и кад се споји настаје Наспитач ? Хаха , која фора леиии (Упуцај ме молим те)) :

1. Кројач

Необично име , знам. Дозволите да објасним. Да ли сте некад учили целу , џиновку област , више од 3 сата , из једног предмета ? Да ли сте некад изашли испред табле да испричате ту област ? Али , док причате , нисте ни до пола стигли , наставник/ца вас прекине и каже : ,,Седи , пет.'' ? Драги моји , то вам је кројач. Све време , док ви причате лекцију , не обраћа пажњу на вас , тек када застанете , или муцнете , он/a се окрене према вама и погледа вас као да сте починили смртни грех. А док ви причате , он/a преде ли преде вунене чарапе или шал.

Оцене одличног ученика код овог наставника : 5 5 4 5
Оцене просечног ученика код овог наставника : 4 5 5 3
Оцене лошег ученика код овог наставника : 2 3 4 3


2. Multi-Tasker 

Као што и име каже , овај наставник/ца покушава да уради 500 ствари одједном. Предаје нову лекцију , пита 3 ученика и гледа домаће задатке у исто време. Никад не заврше ствар коју су почели да раде , па зато лекције буду до пола завршене , деца имају милион оцена , а поготово лошији ученици и само неколико детета се вратило кући са прегледаним домаћим задацима.  Деца се за њих превише жале , а ништа не раде.

Оцене одличног ученика код овог наставника : 3 4 5 1 5 5
Оцене просечног ученика код овог наставника : 4 5 3 4 1 5
Оцене лошег ученика код овог наставника : 2 3 1 4 1 3 2 2 13. Помагач

Овај тип наставника се чини деци , супер , кул , екстра , међутим он/а њих оставља доживотно необразоване. За време теста деци говоре одговоре , током испитивања им допуњују реченице , а када гледају домаће задатке , иако задатак није ни пола тачан , они им напишу тачна решења и потом их признају.

Оцене одличног ученика код овог наставника : 5 5 4 5
Оцене просечног ученика код овог наставника : 5 4 4 5 
Оцене лошег ученика код овог наставника : 5 1 4 1


4. Лењивац

Не , не. Ово се не односи на животињу лењивца (који је узгред KAWAII *.*) , ово се односи на изузетно лење наставнике који не знају шта ће са собом. Децу терају да праве паное и да предају лекције , а најчешћа узречица им је : ,, Нисам сигуран/а да ли имате ово у књизи '' . Потребан им  је милениум да прегледају тестове , а када испитију , једног ученика развлаче цео час. Они су сушта супротност Multi-Tasker-има . Од помагача се разликују зато што не помажу при било ком виду одговарања. 

Оцене одличног ученика код овог наставника : 5 4 5
Оцене просечног ученика код овог наставника : 3 5 4  
Оцене лошег ученика код овог наставника : 2 1


5. Опуштењак

Овај тип наставника је скроз у фазону : ооооопуштено. Никада не раде по плану , имају сво време овога света. Од лењивца се разликују по томе што нису лењи , него само развлаче ствари. Када питају , током једног часа стигну да испитају 2 ученика , зато што желе да исцрпе из њих сва знања која имају. Врло често не заврше лекције које су по програму. 

Оцене одличног ученика код овог наставника : 5 5 4 5
Оцене просечног ученика код овог наставника : 4 5 4 4 
Оцене лошег ученика код овог наставника : 1 5 2 3


6. Ортак

Овакви наставници имају само једно у уму. Да имају пријатељске односе са децом. За њих никад није проблем да чују децу , да помогну деци , да анимирају децу. Њихова предавања се своде на забаву. Увек имају неке шале спремне за час , и увек су на страни деце.Често држе допунску и додатну наставу како би деци додатно било јасно. Они су увек спремни да помогну. При одговарању подсећају децу и нико никад нема проблема са њима.

Оцене одличног ученика код овог наставника : 5 4 5 5
Оцене просечног ученика код овог наставника : 5 4 4 5 
Оцене лошег ученика код овог наставника : 3 4 5 47. Паничар

Пазите се ! Овакви наставници су увек на ивици ! Непрекидно се жале како не могу да заврше лекцију на врме , како касне са градивом , а махом касне са градивом због својих грешака. Када испитују , покушавају да у једном часу испитају 15 ученика , а када предају покушавају да заврше 3 лекција за један школски час. Када улазе у учионицу , обавезно морају да кажу : ,, Одмах отварајте свеске ! ''

Оцене одличног ученика код овог наставника : 5 3 5 5
Оцене просечног ученика код овог наставника :  3 3 4 2 
Оцене лошег ученика код овог наставника : 1 3 1 2И то би било то другари за овај пост :) Типови наставника по понашању и ставу стижу ускоро ! Није било много активности на првој глави мог романа , па напишите у коментарима да ли желите да наставим. Другари , лепо се проведите за Васкрс и уживајте ! Бај бај xDD


16 comments:

 1. Odlican post ♥,smejala sam se kao luda xDD


  lepotaodaleks.blogspot.com

  ReplyDelete
 2. Super je!Sve je tacno!Ti si car!

  ReplyDelete
 3. da li bi da zajedno pisemo blog i post ti je super

  ReplyDelete
 4. I da,sto se tice romana,obavezno nastavak,ekstra je prica!

  ReplyDelete
 5. Nominovala sam te za The Versatile blogger award nadam se da ćes da ga uradiš  http://lepotaodaleks.blogspot.com/2015/04/easter-eggsthe-versatile-blogger-award.html

  ReplyDelete
 6. Hvala ti za ovo omiljeni blogovi. Odsad redovno čitam tvoj blog. Počet ću i čitat ćirilicu xD

  ReplyDelete
 7. mozes da pocnes odma sto se mene tice sa pisanjem bloga

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...